Slot booking

Group Gheys koopt 'food & feed'-vervoerder Kristotrans

 

Group Gheys uit Mol heeft Kristotrans uit Aarschot overgenomen.

Kristotrans is gespecialiseerd in 'food & feed' in bulk. Voor Gheys is het de eerste acquisitie in ruim 20 jaar.
Ze is de aanzet tot een diversificatie buiten de petrochemie.

Het familiebedrijf Kristotrans is al ruim 25 jaar gespecialiseerd in nationaal en internationaal transport van voedingsmiddelen en voeder in bulk (food & feed) en in mindere mate in containertractie. Het telt een dertigtal eigen combinaties en wordt geleid door vader en zoon Verhoeven. Het werkterrein is hoofdzakelijk de Benelux, Frankrijk en Duitsland. De verkoop van Kristotrans heeft te maken met de opvolging binnen het familiebedrijf. Ook de keuze om de groei verder te zetten met de ondersteuning van een grotere groep speelde mee.

Volgens Ronny Joos, CEO van Group Gheys, kadert de overname van Kristotrans in de groeiambities van de groep op lange termijn. “Ze past in de strategie om de activiteiten te diversifiëren met nieuwe goederenstromen en sectoren”, zegt hij.

"Vandaag is ongeveer 90% van de activiteiten van de groep gericht op de petrochemische sector. De focus ligt vooral op de logistieke behandeling en het transport van polymeren, zowel verpakt als in bulk. Dat doen we vanuit drie operationele sites in België: Mol, Beringen en Genk", zegt Dirk Gheys, afgevaardigd bestuurder van Group Gheys. “In de food & feed waren we zo goed als niet aanwezig. Af en toe vervoeren we dergelijke producten als terugvracht”, voegt Ronny Joos toe.

Aparte business unit

Group Gheys kent een structurele groei van 3 à 10% per jaar. Om de groei ook op langere termijn te bestendigen, gaat de groep nu diversifiëren. “Met de acquisitie van Kristotrans – de eerste sinds die van Huver in Beringen ruim twintig jaar geleden – halen we kennis en ervaring binnen om in de voeding en de voeders verder te groeien. Zoon Kristof Verhoeven blijft immers het bedrijf leiden, dat als een aparte businessunit binnen de groep zal verder werken”, stelt hij nog.

Volgens Joos is ook een wisselwerking mogelijk tussen beide bedrijven. “Wij hebben bijvoorbeeld twee eigen binnenvaartterminals. Vandaag zijn ze gericht op de petrochemie, maar als klanten uit de voedings- of de voederindustrie geïnteresseerd zijn, kunnen we ook voor hen de binnenvaart inschakelen. Dat wordt een optie op de langere termijn.”

Kristotrans is goed voor een jaaromzet van een kleine 10 miljoen. “Dat brengt de omzet van Group Gheys op zo'n 50 miljoen per jaar. Wat de omzet dit jaar wordt, is door de coronacrisis nog onzeker”, zegt Joos tot slot.

De bemiddelaar tussen Gheys en Kristotrans was Maurice Gilissen van H&G Management.

Van links naar rechts op de foto: Ronny Joos, CEO Gheys, Kristof Verhoeven en Jozef Verhoeven (Kristotrans) en Dirk Gheys, afgevaardigd bestuurder Group Gheys.