Slot booking

Gespecialiseerde dienstverlening

Als specialist in de behandeling van kunststofgranulaat, beschikt Gheys over een ruim aanbod van moderne apparatuur om aan de wensen van onze klanten te voldoen. Op deze manier spelen we flexibel in om het product in de juiste vorm af te leveren bij de ontvanger.

Verpakken

Granulaten en poeders verpakken en afvullen behoort tot de dagelijkse activiteit van Gheys. In de meeste gevallen gaat het over het afvullen van octabins, big-bags en het vullen van 25 kg-zakken. Voor kleinere hoeveelheden kan een halfautomatische opstelling het product via een trechter in de afzakmachine aanleveren. Voor grotere hoeveelheden beschikt Gheys over volautomatische machines die we tussen de verschillende afzaksilo’s verplaatsen.

Momenteel zijn er twee lijnen waar we producten verpakken en weldra volgt er een derde lijn om de stijgende vraag naar capaciteit het hoofd te kunnen bieden.

Verbulken

Naast verpakken is verbulken en zeer belangrijke activiteit van Gheys. Aangezien veel producenten van kunststofgranulaat niet zijn uitgerust om de goederen in bulk te verzenden, biedt Gheys ook een gepaste oplossing om de goederen van de verpakking te ontdoen. Zo hebben we drie automatische scheurlijnen om 25 kg-zakken te scheuren. Gezien de hoge bezettingsgraad van de bestaande lijnen, wordt er op korte termijn geïnvesteerd in een bijkomende scheurlijn om aan de vraag van de klanten te beantwoorden en om aan nieuwe projecten te kunnen deelnemen. Naast het scheuren van 25 kg-zakken, beschikt Gheys over diverse machines om het product op een veilige manier uit bigbags en octabins te halen. Om stof te vermijden, voorzien we tijdens het proces een stofafzuiging om contaminatie te vermijden en om een veilige omgeving voor onze magazijnmedewerkers te waarborgen.

Kipframe voor containers met inner liner

Bepaalde producenten kiezen ervoor om hun droge bulklading losgestort in containers naar klanten in Europa te versturen. Om deze producten efficiënt tot bij de ontvangers te brengen, is het noodzakelijk dat het product wordt overgebracht naar een silowagen om op elk ogenblik de veiligheid te waarborgen. Daarvoor heeft Gheys specifiek geïnvesteerd in een kantelbaar chassis op 6 meter hoogte, waarbij we het product op een gecontroleerde wijze uit de container brengen. Dit apparaat stelt ons in staat om het product met zwaartekracht rechtstreeks naar de silotruck of silocontainer over te brengen voor levering bij onze klanten. Het is altijd mogelijk de gevulde containers op onze containeryard te bewaren, en op afroep het product over te brengen naar een silowagen. Gheys ziet dat als een waardevolle dienst om de huurkosten voor bulkopslag te optimaliseren en nog altijd just in time te kunnen leveren bij de ontvanger.

Ontgassen

Met ruim twintig jaar kennis en ervaring heeft Gheys zich een prominente positie in de markt weten te veroveren op het gebied van het ontgassen van kunststofgranulaat. Daarbij verwijderen we de vluchtige stoffen uit het granulaat door middel van geconditioneerde lucht, variërend tussen 20 °C en 125 °C over een periode van meerdere dagen. Door voortdurende innovatie en vernieuwing op het gebied van de gebruikte technologie levert deze dienst een aanzienlijke meerwaarde op het product. Daardoor zijn klanten succesvol in nieuwe markten, wat uiteindelijk resulteert in een gezamenlijke groei.

Drogen

Indien het kunststofgranulaat door onvoorziene omstandigheden vochtig of zelfs nat is geworden, biedt Gheys een oplossing. We beschikken over een ruim aanbod van geïsoleerde droogsilo’s waarbij hete lucht door het granulaat wordt gestuurd om zo tot een droog eindproduct te komen. In het eigen laboratorium beschikken we over apparatuur om vochtmetingen uit te voeren tot het gewenste eindresultaat is bereikt. Na het opvolgen en eventueel bijsturen van het droogproces levert Gheys de nodige meetgegevens af aan de klant.

Ontstoffen

Gheys beschikt over specifiek uitgeruste silo’s waar het stof van granulaat kan worden gescheiden. Daarbij wordt perslucht door de silo gestuurd en wordt het lichtere stof via een filter in een recipiënt opgevangen. Op deze manier verkrijgen we een zuiverder product, waardoor het voor meerdere toepassingen kan worden gebruikt.

Zeven

Door onvoorziene omstandigheden kan er tijdens of na het productieproces van het granulaat een contaminatie ontstaan. Vreemde bestanddelen of samengeklonterde producten die groter of kleiner zijn dan de kunststofkorrel kunnen via vibrerende zeven van elkaar worden gescheiden. Deze trilzeven zijn speciaal ontworpen voor de verwerking van een grote capaciteit en zijn beschikbaar in diverse maaswijdtes. Op deze wijze wordt een zuiver eindproduct verkregen, dat we in de gewenste verpakking afleveren.

Homogeniseren

Het is altijd mogelijk om granulaten met elkaar te vermengen, om een consistent eindproduct te verkrijgen. Gheys biedt mengsilo’s aan die producten uit verschillende lagen van de silo met elkaar vermengen tijdens een continu proces. De kwaliteit van het mengsel volgen we aan de hand van MFI-metingen, uitgevoerd in het eigen laboratorium, tot het gewenste eindresultaat is bereikt. Na het opvolgen en eventueel bijsturen van het mengproces levert Gheys de nodige meetgegevens af aan de klant.

Vochtmetingen en MFI-metingen

In het laboratorium van Gheys wordt met de grootste nauwkeurigheid en zorg gewerkt om tot de juiste testresultaten te komen. Daarvoor werd een team speciaal opgeleid en maken we gebruik van geavanceerde apparatuur om het vochtgehalte te meten en de viscositeit van de thermoplast te bepalen.

  • Gespecialiseerde dienstverlening logistiek
  • Gespecialiseerde dienstverlening logistiek
  • Gespecialiseerde dienstverlening logistiek
  • Gespecialiseerde dienstverlening logistiek
  • Gespecialiseerde dienstverlening logistiek
  • Gespecialiseerde dienstverlening logistiek