Slot booking

Ons gebied

Omdat we in het hart van Europa gevestigd zijn, bevinden we ons in een gebied met een uitstekende industriële en vervoersinfrastructuur. We werken strikt volgens de Europese regelgeving met betrekking tot import en export, transport en opslag van kunststoffen.

Van grote polymeer productievestigingen over de hele wereld passeren een breed scala van polymeren van verschillende merken onze hubs en worden ze geleverd aan verwerkers in Europa.


Bedrijf voor transport & logistiek

Onze geschiedenis

Van paard en kar tot complete logistieke dienstverlening

Al vier generaties lang zorgt Gheys ervoor dat goederen op de juiste bestemming raken. De jongste generatie met de broers Dirk, Carl, Luc en Bert houdt sinds begin jaren tachtig van de vorige eeuw de handen aan het stuur. Ondersteund door hun professionele teams bouwden zij het bedrijf uit tot een nichegerichte logistieke speler in de petrochemie waarbij zij actief op de noden van de klant inspelen. Hun wil om te investeren in nieuwe projecten en duurzame oplossingen maakt hen een van de voornaamste spelers in de petrochemische markt.

De geschiedenis van Gheys gaat terug tot het einde van de 19de eeuw. Toen verrichtte de overgrootvader met paard en kar de lokale afvoer van producten die aankwamen in het station van Mol. Tijdens het interbellum kocht grootvader Gheys zijn eerste vrachtwagen, die later werd opgeëist door het Belgische leger. In de jaren zestig hernam Gheys de activiteiten en is de groei van het bedrijf in een stroomversnelling gekomen.

Aanvankelijk verzorgde Gheys het transport van verpakte goederen voor de petrochemische sector, maar toen in 1980 de sector massaal overstapte naar bulkgoederen volgden ze de trend. In 1991 startten ze met logistieke activiteiten om de lokale industrie meer steun te geven. Al gauw bleek dat de locatie in Mol qua omvang tekortschoot, dus besliste Gheys om in 1997 een terrein van 22 ha in Tessenderlo te kopen, wat nog eens werd uitgebreid met een aanpalend stuk van 20 ha in 2013. Inmiddels zijn deze terreinen al voor meer dan de helft bezet met opslagsilo’s, magazijnen en locaties voor gespecialiseerde dienstverleningen. Ook in de toekomst zal Gheys verder uitbreiden om zijn klanten de nodige ondersteuning te kunnen geven.


Onze waarden

Als familiebedrijf hecht Gheys veel belang aan waarden. In de organisatie zijn vertrouwen, passie en toewijding in alle lagen aanwezig. Dat resulteert in een betrouwbare dienstverlening waarbij de klanten rekenen op een professionele, klantgerichte aanpak.

  Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen bij Gheys