Slot booking

Persbericht - Transport en logistieke groep Gheys (Mol) neemt transporteur  WITLOX LOGISTICS OIRSCHOT BV uit Nederland (Hilvarenbeek) over

 

Group Gheys uit Mol heeft Witlox Logistics uit Hilvarenbeek (NL) overgenomen.

WITLOX is gespecialiseerd in het vervoer van droge bulk voor de petrochemische sector. Voor GHEYS is dit de tweede overname op twee jaar tijd. De eerste in Nederland.  Ze is de aanzet tot een verdere internationalisering en uitbreiding van de vloot.

Het familiebedrijf WITLOX is al ruim 30 jaar gespecialiseerd in nationaal en internationaal bulktransport voor de petrochemische sector. Het telt vandaag een 20 tal combinaties en wordt geleid door Tinny Witlox. Het werkterrein is voornamelijk de Benelux en Duitsland. De verkoop van WITLOX kadert binnen de opvolging van het familiebedrijf op langere termijn.  De volgende jaren wenst Witlox sterk te groeien met de ondersteuning van een grotere groep. Tinny zal de dagelijkse operaties in Nederland blijven aansturen.

 

“WITLOX en GHEYS kennen elkaar al vele jaren en werken reeds geruime tijd nauw samen.  De cultuur van beide familiebedrijven is een mooie match alsook de activiteiten vullen elkaar perfect aan.  Zowel de klanten van WITLOX als GHEYS zullen er wel bij varen van dit samengaan” zegt Tinny, stichter van WITLOX LOGISTICS OIRSCHOT BV.

 

Ronny Joos, CEO van Group GHEYS, licht toe dat de overname van WITLOX volledig past in de strategische keuze om in het internationaal bulktransport verder te groeien met een internationale vloot en hubs in diverse Europese landen. “Hiermee willen we het aanbod aan capaciteit voor onze klanten verzekeren en optimaliseren in een steeds complexere en wijzigende Europese transportmarkt. Het Europese Mobility Pack, bovenop het grote tekort aan instroom van nieuwe chauffeurs, zal immers een grote impact hebben op de beschikbare vlootcapaciteiten binnen Europa en zal leiden tot een toenemende druk op de kosten.”    

 

“In de nabije toekomst kijken we nog naar andere landen”, zegt Dirk Gheys voorzitter van de Raad van Bestuur. “Dit alles om onze klanten de hen vertrouwde topservice te kunnen blijven garanderen en verder te groeien.”

 

Vandaag telt groep GHEYS een vloot van meer dan 250 trekkers (en veelvoud aan getrokken materiaal) en zijn ze actief in de petrochemie, food en feed.  Daarnaast bezit GHEYS twee binnenvaart terminals (Mol en Beringen). Naast transport biedt het zijn klanten logistieke diensten op drie locaties (Mol, Beringen, Genk) met een totale opslag capaciteit van meer dan 50.000 TON bulkgoederen en 70.000 TON palletgoed. In Beringen zal in 2022 bijkomende opslagcapaciteit in zowel bulk- als palletgoed worden bijgebouwd. Last but not least heeft GHEYS een eigen windmolenpark, operationeel sinds eind 2020, van 7,05 MWU waarmee ze haar logistieke site in Beringen (meer dan) volledig kan voorzien van groene stroom.

 

Dit jaar stevent groep GHEYS af op een omzet van 82 mio EURO.  WITLOX zal in 2021 een omzet van om en bij de 5 miljoen EURO realiseren.  Hiermee  zijn we goed op weg om binnen de 3 jaar de kaap van 100 miljoen EURO omzet te passeren.